Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 54

Utolsó 24 órában: 
Nyílt levél Vona Gáborhoz
Ezen hír érdekessége, hogy egyik nemzetinek mondott hírportálon sem jelentették meg kérésünk ellenére sem. Elgondolkodtató az is, hogy a fideszes, maszopos stb. média sem csapott le rá. Felmerült egy költői kérdés, miszerint a pólusváltás megindult a nemzeti oldalon is? Nagyon érdekes!

Vona Gábor!

Sokat gondolkodtam azon, hogyan is szólíthatnálak, hiszen számomra nem vagy már sem kedves, sem olyan ember aki a tisztelt címet megérdemli.
Szeretném leszögezni az elején, nem a sértettség beszél belőlem, sokkal inkább az elkeseredettség, a düh. Amikor beléptem a jobbikba elmondtam – Szabó Gábor is ott volt, ha nem emlékszik rá nem hibáztatom, bár híres a jó memóriájáról – „az igazságérzetem hozott a jobbikba, amíg azt teszi amit mond, kitartok mellette”. Lehet, hogy a későbbiek során ezért nem volt a szászvári tagság a megye kegyeltje?
Gábor! Nem vagy jobb a jelenlegi parlamenti „gyűrűsöknél”, sőt, te sokkal rosszabb vagy azoknál! Álnok kígyó módján, nemzeti bőrbe bújtál, de mint tudjuk a kígyók időnként vedlenek...
Miért mondom ezt, amikor te, és pártod, sokak számára az utolsó lehetőség? Azért, mert becsaptál! Nem csupán engem, hanem az egész jobbik tagságot, valamint azokat akik a jobbikra szavaztak, illetve biztosan a jobbikra szavaznának választások esetén. Megvezetted az embereket, - bár lehet, hogy a kezdet kezdetén tiszta volt a szándék – mára már vagy eladtad magad, vagy fogalmad sincs arról, hogy mi történik körülötted.
Belülről láttam a felépített rendszert, és rájöttem, hogy én nem ebbe a jobbikba léptem be, ez bizony kísérteties módon hasonlít a többi pártra! Ez a jobbik már nem radikális változásokat akar – bár a jobbik programjának még ez a címe -, csak maszatol, minden dolgot csak a szőnyeg alá söpör. Erre utaló jelek már korábban is voltak, de úgy gondoltam, hogy nem ekkora a baj, ha időben jelzem a megfelelő helyen, akkor mindez még kijavítható. Most erről nem írnék, de később ez is felkerül a világhálóra, ha nem tudtál róla – ugyanis nem vagyok biztos benne, hogy te válaszoltál a neked írt levelekre – elolvashatod.
Amiről most írni szeretnék jelentéktelen dolognak tűnhet, sok alapszervezeti vezető figyelmét elkerülhette, a tagok pedig nem is tudnak róla valószínűleg.
Ahogy közeledett a kampány kezdete, sorban jöttek az óvatossági intézkedésekre figyelmet felhívó levelek. Ezekből mazsolázok:

- Jelen levél természetesen senkinek nem küldhető tovább - mint ahogy a
többi belső levél sem. (Tehát a tagoknak sem küldhetem tovább, csak tájékoztathatom őket, végül is semmi közük hozzá, igaz?)

- Az előadó(k) megnevezésekor a titulust is írjátok oda az előadó után, vesszővel elválasztva. Több titulus esetén kettőt is érdemes megnevezni, ezzel is azt érzékeltetve, hogy „nagy” ember érkezik hozzánk. Pl. Vezetéknév Keresztnév, a helységnév szervezet elnöke, országgyűlési képviselőjelölt.
Ugyanakkor pl. a Vezetéknév Keresztnév, a Jobbik helységnév elnöke,
megyenév megyei alelnök, országgyűlési képviselőjelölt, országos irodavezető formát ne használjuk, hiszen pont a politikusi pozíció-halmozás ellen küzdünk, így ez a forma visszatetszést kelthet egyesekben, elég tehát maximum kettő (a két legmagasabb) titulust megnevezni előadónként. (Bennünk visszatetszést kelt ez a dolog, lehet, hogy velünk van a baj? Sok esetben találkoztunk ezzel a helyzettel, a jobbikon belül létezik a pozíció halmozás! A pozíció halmozás elleni küzdelem annyiból áll, hogy nem publikáljuk. A korrupció ellen is így küzdünk majd?)

- Fontos viszont, hogy ezeken a hirdetményeken –ha nem muszáj- akkor ne használjunk más képeket (pl. honlapról leszedett bannereket, turulos képeket stb.), mert ennek a plakátnak elsődleges feladata a rendezvényünk hirdetése, ehhez pedig csak a helyet foglalja el más kép, ráadásul sokszor túldíszítetté, zsúfolttá válnak tőle a plakátok. (Tessék mondani a turul madárral mi a gond? A stb. alatt érthetjük az árpád-sávos zászlót? Gábor! Akkor most a tesco helyett nem lesz Turul? Nem régen még erről beszéltél, videó is van róla!)

Ennyi talán elég is a mazsolázásból. Gábor! Elég sokszor kerestelek telefonon, mert szerettem volna meggyőződni néhány dologról. Soha nem vetted fel, pedig elég változatos időpontokban kerestelek, sms-t küldtem neked, üzenetet hagytam a hangpostádon. Körülbelül két hét telt el így, mikor egyik este elcsíptelek a postafiók csevegőjén. Láttam, hogy elérhető vagy, így bátran írtam neked, hiszen általában a „behajtani tilos” volt látható. Nem tudhatom, hogy a másik oldalon a gép előtt te ültél vagy valaki más, ezért „csevegésünket” bemásolom ide:

Feladó: Gábor Vona
Dátum: 2010. január 25. 19:23
Tárgy: Beszélgetés a következő személlyel: Gábor Vona
Címzett: barkanyi.sandor@jobbik.hu


19:07 én: Szia Gábor!
többször kerestelek telefonon
19:10 talán egyszer lesz öt perced számunkra
19:11 vagy a vidék most sem számít?
19:13 Gábor: Kedves Sándor!
Egész nap dolgozom, nem szoktam csevegni, a telefonom pedig egész
nap csörög. Sajnálom, ha nem jut mindenre időm.
Miben tudok segíteni?
19:14 én: sok dolog lenne, amit át szeretnénk veled beszélni, mert
kétségek közt vergődünk
Gábor: Mivel kapcsolatban?
19:15 én: a jobbikkal kapcsolatban
Gábor: Azt sajnálom.
19:16 Jelenleg háború van. Ha kétségek gyötörnek Benneteket,
maradjatok otthon. Nekünk most katonákra van szükségünk, akik
megvívják a csatákat. Akik nem bírják, inkább ne csinálják.
Szebb jövőt!
19:17 A kétségeitekre válaszként ott a Jobbik programja, ott van az
elmúlt 3 évünk. Ha Benneteket ez sem győz meg, én már nem tudok több
garancitá adni.
én: Gábor!
a lisszaboni szerződés?
Gábor: Ja és hetente 3 napot egész végig vidéken vagyok, járom az országot.
19:18 én: hiszen az mindent felülír
19:19 Gábor: Akkor hagyjuk abba, szerinted?
én: és a pozíció halmozás?
a korrupció ellen is úgy küzdünk majd, hogy nem beszélünk róla?
19:22 Gábor: A lisszaboni szerződésről is beszélünk. Ne haragudj, de
ilyen vitákra most tényleg nincs időm. Ha nem érzed úgy, hogy jó
helyen vagy, akkor inkább tényleg ne csináld. További szép estét.
Szebb jövőt!


Ezután azonnal kijelentkeztél, esélyt sem adva arra, hogy komolyabban kifejtsem, milyen dolgokra szeretnék választ kapni. Ha velem, mint jobbik alapszervezet vezetőjével nem állsz szóba – ugyanis akkor még volt alapszervezet Szászváron -, akkor az egyszerű választópolgár mit várhat tőled? Ők elég ha annyit tudnak, hogy hová kell az ikszet húzni?
Legutóbbi rövid „csevegésünk” bizonyította számomra, te sem az az ember vagy, akinek kiadod magad.
Gábor! Mivel ezen dolgokat nem tudjuk elfogadni, ezért alapszervezetünk feloszlatta magát. Ne hidd, hogy ezzel most vége, amit elkezdtünk, azt folytatjuk.
Nem vagyunk katonák, főleg nem pártkatonák! Bízunk abban, hogy egyre több jobbikos és gárdista szeme nyílik fel, bízunk abban, hogy igazságérzetük még olyan, mint régen!

Végül egy idézet tőled:
Ha a megaláztatásokat rendre lenyeljük, akkor azokat előbb-utóbb már törvényszerűségnek fogjuk és fogják tartani.


Bárkányi Sándor
Szászvár
http://ospalosbarat.tk
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő