Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 5358

Utolsó 24 órában: 
Szaturnusz szemben áll az Uránusszal
OrszágosPár hete már a Szaturnusz és az Uránusz nyomást gyakorolnak a Földre és rángatják. Ezt különösen érezzük. Ide-oda rángatnak bennünket a szabadság és a közelség, önállóság és alkalmazkodás, felszabadultság és nyomás között.Éljük meg a szembenállást a Szaturnusz és Uránusz között, gondoljunk arra, hogy nem csak egy irány van, és találjuk meg a helyes egyensúlyt.

A Szaturnusz és az Uránusz természetüktől fogva ellentétes erőket képviselnek. Képzeljünk el egy vízzel töltött kuktát a tűzhelyen. Egy idő után forró levegő keletkezik, ez az Uránusz, a fedő a Szaturnusz. Egy idő után a fedő nem bírja tovább tartani a nyomást, és a kukta felrobban. Így történt ez az Eyafjallajökull vulkánnál is. Ez okozta valószínűleg az olajfúró sziget robbanását is. Ez tükröződik a politikában és a gazdaságpolitikában is.Ugyanez történik most minden emberben is. Felébred a vágy a nagyobb szabadság és függetlenség iránt. Úgy érezzük magunkat, mintha börtönben lennénk, és ki szeretnénk törni. Ezzel egy időben a Szaturnuszt is érzi mindenki, és megpróbálja ezt a robbanást elhárítani, tehát megerősíti a nyomást.

Mindenki gondolja át még egyszer az ezt megelőző napokat és heteket. Hol érezte magát túlságosan megszorítva? Mikor szeretett volna több önállóságot és függetlenséget? Mikor szeretett volna minden eldobni és valakinek végre jól megmondani a véleményét?

Azt is gondoljuk át, hogy mikor vettük át a Szaturnusz szerepét, vagy esetleg mikor kellett átvennünk ezt a szerepet, amikor valakit, aki megpróbált kitörni, megakadályoztuk ebben a szándékában.

Így megy ez a játék. Mindkét részt játsszuk magunkban, a Szaturnuszt is, az Uránuszt is. Van, amikor csak az egyik szerepet vállaljuk, és szemben áll velünk a másik bolygó egy ember személyében.Az egyik ember több szabadságot, a másik több közelséget szeretne, és máris itt a dráma.

Van megoldás. Fontos, hogy mindkét oldalt lássuk, hogy meg tudjuk egymást érteni.

Aki az Uránuszt játssza, és azt hiszi, hogy mindent elhagyhat, sajnos bizonyosan nem jut semmire. Ezzel ellentétben, aki csak a Szaturnuszi oldalt műveli, és még jobban begubózik a maga börtönébe, ő is csődöt mondhat, és valamikor ki fog törni.

Mindkét oldalt meg kell élnünk. Több szabadságot kell adnunk magunknak, de ugyanakkor több kötöttséget is kellene vállalnunk. Így tehát egy ide-oda, előre-hátra lesz az életünk, és semmi esetre sem csak egy irányba lépünk.

Egyes embereknél ez a Szaturnusz-Uránusz szembenállás szimptómákban jelentkezik. Ilyen lehet a fejfájás, a fülfájás, az üzleti problémák, a szédülés.

Ezeket jelzésnek kellene vennünk, és meg kellene próbálnunk az egyensúlyt a mindennapjainkban megteremteni.


Hozzászólások
#1 | 9323 - július 03 2010 07:14:42
A 7 bolygó között sosem figyelték meg az Uránuszt.
Ugye a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz tartozik az ősi asztrológiai rendszerbe.
Ki, és milyen megfontolásból "emelte be" a többi bolygót? Minél többet fedezünk fel, annál többet kell majd számolni? Milyen alapon következtetnek a "tulajdonságaira"???
Akkor mi van a Plútóval, hiszen az nem is bolygó, hanem az Uránusz elszabadult holdja! Ha pedig más bolygók holdjait is beszámítjuk, akkor illik a Jupiter igazi bolygó méretű holdjait is számításba venni! Nos? Mi van akkor, ha az Európa együtt áll az Io-val?? He?
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő