Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 5352

Utolsó 24 órában: 
Rabszolgasors pedig van
Országos
Rabszolgasors pedig van
2010. 08. 05.
Despota

Én egy 35 éves nő vagyok. Kismama és munka nélküli Borsod megyéből.


Egy, az én régiómban egyetlen, mindenki számára munkát biztosító amerikai cégnél helyezkedtem el. Ide felvesznek 8 osztállyal, diplomával is összeszerelőnek, mert a munka nem szégyen és jó, ha van..


Sok rosszat hallottam már az előtt is mielőtt felvételiztem azt gondoltam, hogy csak kamu, a naivságomnak ittam meg a levét. - Nem hittem el,amíg a saját bőrömön nem tapasztaltam,hogy a 21. században ugyan már eltörölték a rabszolgatartást, de azért létezik..
Ez a cég úgy bánik az emberekkel, mintha állatok lennének.Ahogy beszélnek veled már,ha nem ordítanak,mint egy hülye gyerekkel. Pl.: 12 órából 11-et egy helyben kell állni, elméletileg van egy álláskönnyítő, de ha nincs pórázod, amivel leföldeled magad, hogy ne rázd meg a drága telefont, akkor nem használhatod.
Van védő ital is: Szóda. De ha szomjan gebedsz sem engednek inni, függetlenül attól, hogy mennyi fok van bent és hogy aznap hányan lettek rosszul.


A 12 órás műszakban van 3 szünet.Egy 30, egy 20 és egy 10 perces. Minden főnöknél más és más időpontban mehetsz ki enni, mert egy nap dolgozhatsz öt különböző helyen is. Öt különböző munka amit, ha nem csinálsz ügyesen, akkor leordítják a fejed.
A szünetre való kijutás is művészet, mert detektoros kapun kell kinyomakodnod még rajtad kívül száz másik éhes és dühös emberrel. A detektoros kapun csak egyesével lehet átmenni, ha mindent kiraktál a zsebedből. Kigombolod a köpenyed, hogy lássák, hogy nem dugtál a zsebedbe semmit és átsétálsz nyugodtan, miközben peregnek az értékes percek a te szünetedből./ Ha,később érsz vissza a szünetről:fegyelmi./ A másik oldalon, ha besípolt a kapu még "átbotoznak". Legjobb esetbe nem nyúlnak be a lábad közé..arról nem is beszélve,hogy a nőknek a férfi őr vizsgálja át a ruháját..


Az öltöző a gyár másik végében van. Mert hiába van étkezde, meg hűtő, ha a kaját ellopják a hűtőböl, meg a nyitott polcról, ha ott mered hagyni.


Az öltözőt sem őrzik, és ha valami eltűnik a szekrényedből azért senki nem vállal felelősséget. Ellenben neked minden utasítást be kell tartanod, mert ha nem akkor fegyelmit kaphatsz.
A fizetés sima összeszerelőknek 74 ezer bruttó. Elméletileg térítik a busz 80 és a vonat 86 % -át .


Mondom elméletileg, mert mivel itt is zárt bérrendszer van nagyon sokszor olyan embertől is levonják a bérlet pénzt, aki nem is busszal jár. A fizetések elszámolása is valami hasra ütés szerint megy.
Amikor felvesznek és túl vagy az egész felvételi herce-hurcán, ahol Már nem úgy beszélnek veled,ahogy egy emberrel szokás még nem kezdhetsz el dolgozni,mert van egy két napos tréning. Sokan már itt feladják és nem jönnek többet..


Mindenféle kétes alakokat felvesznek, akiktől nem kérnek erkölcsit és az orvosi alkalmasságin tüdőszűrő papírt sem. Nekik bizony nem az a mozgató rúgójuk,hogy dolgozni akarnak,hanem hogy mit lehet ellopni.


Ahol én dolgoztam az a rész az egy Raktár épületből kialakított Gyártó csarnok. Ha kint 30 fok van akkor bent is és 80 % -os relatív páratartalom... Raktár épület: nincs ablak, nincs lég kondicionáló sem. Egy négyzet méteren több embert zsúfoltak össze,mint akármelyik balkáni börtönben.


Nincs légkondi, de a tolókocsi amivel egy nap 30 embert kitolnak az már van. Sajnos nekem is volt szerencsém hozzá.
Hónap végén, ha az ember megéri megkapja a nagy fizetését jobb esetben. Van amikor 200 - ból 150 csak 40 ezret kap kézhez. De nem baj bemehetsz és panaszt nyújthatsz be,hogy neked nem jól számolták el a fizetésedet.


Amikor felvesznek kitöltesz egy jelenléti ívet egész hónapra előre a tréningen. Utána a gyártó csarnokban, ahol dolgozol még egyet. És neked még egyet ki kell töltened leszámolásod alkalmából..
Miután kitöltessz legalább hármat kapod a leveled,hogy hol voltál egész hónapban,mert nem tudják elszámolni a te fizetésedet sem..
Sokan vagyunk akik, jártunk ott és dolgoztunk ott és nem értjük,hogy Ma Magyarországon,hogy lehet a z Alapvető Emberi Jogokat ilyen módon sárba tiporni?


Nem értem,hogy hogy lehet az,hogy ez egy hatóságnak sem tűnik fel? Soha nem vizsgálja senki a munkaügyi visszaéléseket? Hány embernek kell még ott meghalni szívroham miatt, hogy végre történjen valami? És nem öregekről van szó,hanem 30-asokról..
Ma Magyarországon a rohadt külföldi cégek úgy szívják ki az emberek vérét,ahogy ők akarják és az állam még segít is nekik.
Nyalsz vagy repülsz ! Fagyi és galamb!


Tisztelettel: Egy Fellázadt Rabszolga!
Hozzászólások
#1 | Amazon91 - augusztus 07 2010 19:44:01
Hogy lehet az, hogy közvetítő cég feketén alkalmazza a dolgozókat?Tayko:STRUKTURA KFT:
8 ÓRA FEKETÉN 3000FT.Dolgozni mint a gép,nem megállni!
HOL VANNAK AZ ELLENŐRÖK?/Ja tudom!!!!!
Embertelen:És ezt még fokozni akarják.Suzukiban most sincs szakszervezet,illetve dolgozói érdekképviselet.Angry
#2 | JANI PAPA - augusztus 08 2010 03:39:28
A Magyart ki kell irtani, ez a szlogen. Ha az embert állandó fizikai, mentális presszura alatt tartanak, rövid időn belül belerokkanhat. Számításba van véve az állandó stressz miatti családi tragédiák események előidézése. Amennyiben a dolgozó nem bírja és felmond, rögtön rásütik az egyénre és a népre is a lusta jelzőt. Teszik ez akik soha a történelem folyamán alkotó gyarapító tevékenységet nem végeztek! Summa sumárom fehér rabszolgák vagyunk, ha tetszik ha nem! Kaszát egyenesíteni, és vágni a rendet. Nekünk kell erőszakkal rendet teremteni mert a mi érdekeinkért nem tesz senki semmit. Dózsa György unokája vagyok! Ezt soha ne feledjétek el!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő