Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 3360

Utolsó 24 órában: 
Rejtélyes piramis Magyarországon
OrszágosÉrdekes felfedezés a Pilisben

Piramisok a Pilisben? Hazánk egyik legszebb hegysége előbbieken túl is számos rejtélyt tár a kirándulók elé.

A Pilis a fővároshoz közeli túrák egyik legkedveltebb helyszíne, hiszen természeti szépségei mellett számos érdekes történet vagy épp misztikusabb felvetés teszi vonzóvá egyes területeit. Ha nemcsak friss levegőt akarsz szívni, de hazánk egyik legmágikusabb, legtitokzatosabb táját is alaposabban meg akarod ismerni, vedd célba te is!
A rejtélyes Pilis
A Dalai Láma néhány évvel ezelőtti látogatása óta tudjuk, van itt valami egészen rendkívüli, ami nem csupán kis hazánknak jelent sokat, hanem az egész Földnek: a bolygó szívcsakrája található itt, melyet a rendkívül erős energiamezők elhelyezkedése is igazol.
A furcsa, kozmikus hely a magyar nép történelmében is jelentős szerepet töltött be, egyes nézetek szerint az Árpád-kori Ős-Buda is ezen a területen helyezkedett el, és az egyetlen magyar - 1250-es - alapítású szerzetesrend tagjai is itt emeltek kolostort maguknak. Ezért újabbnál újabb romokat, maradványokat fedeznek fel, a legújabb feltételezések szerint pedig a hegyek három piramist rejtenek.
Egészen pontosan a Pilisnek létezik három gúla alakú, mesterségesnek tűnő csúcsa, az úgynevezett Pilis-hármas: az Árpád-vár, a Rám-hegy és a Magas-hegy. Elhelyezkedésük is különleges, hiszen az Orion csillagkép méretarányos leképezésének is tekinthetők, és ahogy az egyiptomi piramisok esetében, a legkisebb csúcs itt is a leghalványabb csillagot jelenti.
A piramisok nyomában
A Képes Krónika III. István és Imre királyok koronázását megörökítő rajzainak háttérében abszurd módon piramisok láthatók, holott azok a magyar néphez nem kapcsolható építmények. Ám miért pont a Pilisben kellene ezeket keresni? Amennyiben elfogadjuk azt az elméletet, miszerint az Árpád-ház Ős-Budán székelt, akkor a koronázási helyszínek egyértelműen itt lehettek.
A pálos rend a kolostorait kivétel nélkül a Dobogó nevű szakrális települések közelében építette fel - Dobogókő, Dobogó-tető, Dobogó-bérc -, a Pilis-hármas környékén pedig számos kolostormaradvány található, melyek közül négy mértani pontossággal megfelel az Orion többi csillagának. Az elmélet szerint a piramisok a terület alatt húzódó járatok által a kolostorokkal lehettek összeköttetésben.
A pálosok fő céljuknak a pogány értékek megőrzését tekintették, így pedig titok övezi a piramisok feladatát, hiszen egy csillagkép ilyen pontos leképezéséhez magas szintű csillagászati és mérnöki tudásra volt szükség. Vajon spirituális célokra használták az építményeket, vagy a pogány értékek őrzői voltak? Semir Osmanagić, a boszniai piramisok kutatója szerint a Balkán és a Kárpátok térsége olyan ősi kultúra hordozója, melynek ezen pontok is szerves részét képezhetik. Bár egyelőre csak önkéntes kutatók próbálják megfejteni a gúla alakú csúcsok rejtélyét, sokak szerint a jövőben komolyabb vizsgálatok kezdődhetnek meg.
Túrák a környéken
Bár a kirándulók egy része szerint a különleges építmények körvonalai ma is kivehetők, ez nem mindenki számára egyértelmű, ugyanakkor a Rám-hegyen rábukkanhatsz egy megdöbbentően szabályos, gúla alakú romra, mely a téma kutatói szerint alátámaszthatja a piramisok elméletét.
Ha pedig a Pilisben barangoltok, a gúlák kutatása mellett mást is érdemes megnézni, hiszen szebbnél szebb természeti kincseket rejtenek a túraútvonalak. Ha érdeklődsz az ezotéria iránt, a Dalai Láma által megszentelt Dobogókő biztos magával ragad, ha az aktívabb túrákat szereted, a Rám-szakadék állít megfelelő kihívás elé, a Holdvilág-árok pedig szokatlan természeti formáival gyönyörködtet.
Az ország egyik legszebb panorámája a legmagasabb csúcsról, a Prédikálószékről tárul eléd, melyet Dobogókőről is megközelíthetsz, vagy egy kalandosabb útvonalon, a Rám-szakadék felől. Innen ráláthatsz a Dunakanyarra, Visegrádra és a Börzsöny vonulataira is.
De akármelyik úti célt választod is, a Pilis mindenképpen változatos, gyönyörű látványt tár eléd, és tökéletes hely lehet ahhoz, hogy a monoton, szürke hétköznapokból és a zsibongó városból kiszakadj pár óra erejéig.
Hozzászólások
#1 | 9323 - szeptember 10 2010 19:15:58
Erről a témáról Aradi Lajos tart 5-6 részből álló előadás sorozatot.
Nem csak piramisok, hanem 50-60 kilométer nagyságú ábrák is vannak a túristaútvonalak által kirajzolva. Leesett állal hallgattam.
Amúgy itt Esztergomban is van egy föld piramis, ezt éppen Aradi előadásának hatására találta meg egy ismerős. Készítet róla elég meggyőző fotó-sorozatot. Ja, nem csak az a három "övcsillag" piramis van, hanem megtalálható a teljes Orion avagy Nimród csillagkép, a megfelelő méretarányban, a csillagok helyén egy-egy piramissal.
persze, a magyaroknak semmi közük a piramis építéshez.
De a bosnyákoknak sem volna közük hozzá, mégis találtak ott is 3 piramist, és egy templomot. A piramisokban betonból készült alagutak vannak, a kövekbe magyar rovás jelek vannak karcolva. Tehát semmi közünk hozzá.
#2 | kore - szeptember 17 2010 15:11:42
9323,

Ismered a mondást:
"Mert mint a tudomány kétségtelenül bebizonyította"... Hehehehe Wink
Zsíros ülepük mérete önhittségükkel párhuzamban gyarapszik. Csak bele ne haljanak
egymás igazolásába.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő