Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 5

· Online tagok: 1
KeganHaf

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 3333

Utolsó 24 órában: 
A világvége Benned van
Eckhart Tolle azt írja a Most Hatalma című könyvében, hogy minden olyan pillanat, amikor éppen nem vagy tudatos, valójában egy lehetőség arra, hogy tudatossá válj. Azaz életed során bármivel is találkozol, az tulajdonképpen egy ajándék számodra, hogy megpillanthasd, felismerd önmagad, és rápillants arra, aki éppen cselekszik, beszél vagy tud valamit.

Ez egy nagyon fontos gondolat, s rengeteg írásban és előadásban beszéltünk arról, hogy mennyire is életbevágó az, hogy Te képes legyél minden pillanatban kívülről rátekinteni önmagadra, és a saját igazságodat felszínre hozni onnan. Hogy ne legyen szükséged arra, hogy valaki megmondja, hogy milyen is vagy és hogyan is kéne viselkedned, vagy mitől kéne félned. Sokszor leírtam már ezt, de újra és újra le kell írnom.

S hogy miért, arra tipikus példa a napokban az internetet elárasztó, féligazságok halmazát tartalmazó írások felbukkanása a „dimenzióváltásról”. Három napos sötétségről és mindenféle dolgokról. Nézzük ezt meg más nézőpontból!

A „dimenzióváltás”, vagy megvilágosodás, vagy bármilyen változás RÓLAD szól. Senki másról. Csakis rólad. Benned zajlik, a tiéd. Nem egy külső valami, ami a világban történik Tőled függetlenül. Amíg ezt nem érted, és nem érzed, hogy a világban SEMMI SEM TÖRTÉNIK TŐLED függetlenül, akkor az egy biztos mutatója annak, hogy bele vagy veszve a harmadik dimenzió valóságába. S messze még a dimenzióváltás.

Nincs mitől félned! Soha, semmilyen körülmények között nincs mitől félned! Legyen ez egy olyan belső igazság számodra, ami átsegít mindenen. Hiszen, minden tükör a világodban. Minden. Minden Téged tükröz, mindent Te vetítesz ki magad köré, ha ez mégoly hihetetlen is most számodra. A világ teljesen más alapokon működik, mint ahogyan azt az emberi, háromdimenziós elme gondolja. Csak érezz bele egy pillanatra az életöröm és a szeretet energiájába, és szinte kézzel is tapinthatóvá válik számodra, hogy a világod megítélése teljesen másmilyen.

Mert ez Benned van. Ami történik 2012. december 21-én, vagy nem történik, az a lehető legszemélyesebb dolog, ami Veled történhet. Rólad szól minden, hogy TE mit élsz meg, és éppen mit teremtesz magad köré. Azaz milyennek látod a világodat. Milyennek éled meg ADDIG a pillanatig?

Mondhatod a világvége információkra, hogy „ááá, ez balgaság”, de sokakban mélyen belül azért ott munkálkodik, hogy „mi van, ha mégis igaz?”. Mit tudsz tenni?

Semmit sem. :) Mit is tudnál tenni, azon kívül, hogy éled az életedet? Semmit. :) Illetve, egy dolgot mégis: hogy HOGYAN éled az életedet. MOST, csakis a MOST pillanatában, milyen állapotban vagy? Mert ez dönti el, hogy mit is teremtesz magad köré, azaz milyennek éled majd meg a következő pillanatot az életedben. S ha tele vagy szeretettel, hittel, valódi igazsággal, akkor egy három napos sötétség, bármit is takarjon ez a fogalom, a lehető legcsodálatosabb élmény lesz számodra. Nem kell izgulnod semmi miatt, csak mindig arra gondolj: „ezt én kértem, én választottam magamnak”. Mindent. Nincs mitől félned, hiszen minden Benned zajlik. Ez a belső igazság fog átsegíteni mindenen.

Én sem tudom, hogy mi fog történni a világban. Elképzelésem sincs, és nem is gondolkodom rajta, hiszen hogyan is gondolkodhatnék valamin, ami nincs, ami nem megtapasztalható a MOST-ban? Ellenben azt TUDOM és LÁTOM, hogy mi van MOST bennem. És pontosan látom, hogy milyen változáson megyek keresztül, látom magam körül a világot, és látom, hogyan változik.

És nagyon-nagyon boldog vagyok, mert látom, hogy a világban pontosan az történik, amit reméltem belül: az emberek nyílnak, egyre jobban képesek kilépni a saját berögzültségükből, képesek egyre jobban váltani, és elképzelhetetlen dolgokat megélni egyik napról a másikra.

Te esetleg még ezt nem látod? Tedd meg, hajtsd végre magadon. Lépj ki mindenből, ami nem szolgál téged. Lépj ki a drámából, a szenvedésből. Ne a problémákra keresd a választ az életedben.

Ha nincs pénzed, ne pénzt keress! Ha nincs párkapcsolatod, ne párt keress! Ha nincs egészséged, ne egészséget keress! Egyszerűen hagyd magad mögött mindezt. Nem kell megoldanod semmit sem, mert az bent tart az energiában, a probléma energiájában. Egyszerűen képzeld el magad egy szabad és boldog emberként, és éld úgy a napjaidat. (Ebben segít ez a meditáció).

Hidd el (vagy ne hidd el), de a boldogság megéléséhez nem kell semmi sem rajtad kívül. Semmire nincs szükséged ahhoz, hogy boldog légy. Viszont, ha nincs valamid, akkor az nagyon boldogtalanná tud tenni. Érzed az ellentmondást? Hát persze, hiszen nem a dolgok hozzák el a boldogságodat, hanem a boldogságod hozza el a dolgokat az életedben.

S éppen úgy, a „dimenzióváltás”, vagy december 21., vagy bármi más, pont rólad szól, arról, hogy Te mit érzel belül? Félelmet? Elégedettséget? Félsz, hogy mi történik? Vagy, netán BIZTOS vagy ABBAN, hogy SEMMI sem fog történni? Az a tiéd, csakis a tiéd.

Csak arra tudlak biztatni, hogy keresd a változást az életedben, keresd a szabadabb és boldogabb létezést minden pillanatban. TUDD, hogy MINDEN PILLANATBAN van választásod a boldog létezésre. Mindig mondhatod valamire, hogy „köszönöm, nem”. S mondhatod MOST, hogy „igen, én boldog szeretnék lenni”.

Ennyi az egész. Ennyit kell csak tenned, semmi többet. Ez a világ legegyszerűbb dolga, és tényleg csak azért nehéz, mert azt hiszed, kell valami. Ez tipikusan háromdimenziós. Egyedül TE kellesz a boldog élethez, és akkor az ÉLET is ezt fogja tükrözni! Azaz bőség és szeretet fog körbevenni, HA benned az van. De ha nem szereted az életedet, mert nincs benne szeretet meg akármi, akkor valójában csak azért nincs körülötted, mert nincs meg benned.

Tehát előbb tedd be magadba azt, amit kint szeretnél látni. Hogyan? Csakis egyszerűen és könnyedén. S ne gondolkozz rajta. Meg fogod találni. Hidd el, és bízz magadban.

* * *

S bár a maja naptár számlálói tényleg véget érnek 2012. december 21-én, engedjük meg, hogy egy új világ kezdődjön.

Ne kint várjuk a világvégét, hanem belül vessünk véget annak a világnak, ami rabságban, félelemben és szenvedésben tart minket. Ez csak választás kérdése. Letagadhatatlanok azok a tények, amelyek az embereken tapasztalhatók a mindennapok szintjén. Ne a médiában keresd, hogy közzétegyék, hányan is lettek boldogok. Nézd meg önmagadat, a saját életedet, hogy hol tartasz. Ott van minden körülötted, amire szükséged van.

Engedjük meg, hogy december 22-én egy új világra ébredjünk! De ezt minden nap megtehetjük. Van egy dátumunk, amihez köthetjük a dolgokat, de az csak annak a folyamatnak az időpecsétje, amin éppen keresztülmegy az emberiség. Hosszú éveket fog még igény bevenni, de el kell kezdeni. A világ változik, egyre észrevehetőbben. Te változol, egyre drasztikusabban. Hát nem véget ért a régi világod?

Nagyon szeretlek Téged, s köszönöm, hogy leírhattam ezeket a sorokat, hiszen ez egy közös utazás itt a Földön, s bár minden belül történik, mégis Egyek vagyunk ott bent. Ezért nem mindegy, hogy mit találsz belül: félelmet vagy szabadságot?

Kiss Balázs Kúnó
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő