Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 4

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 4860

Utolsó 24 órában: 
Mitől vagyunk betegek?- 2. RÉSZ
OrszágosKedves barátaim! Egyre jobban válik nyilvánvalóvá, hogy nem mindegy, mit eszünk. Egyszeri ember kezd törődni azzal, miből van az étel a boltban. Tudják, sárgább a tanyai tojás, keményebb a galuska. Tudják, túl sok az e betű a csipszben, mit megvesznek a gyereknek. Olcsó bor, méreg. Tudják, városiak oda vannak a biocuccért. Mangalica, tyúk. Misa bácsi majd száz, Isten mögáldja. Sosem övött vákuumcsomagoltat. Ami szar, az szar. Ne hagyjátok magatokat, még ha drágább is, de figyeljetek oda. Így nem hizlaljátok a sok tetű külföldi céget, ami adózás nélkül viszi ki a pénzt az országból, és esélyt adtok arra is, hogy möglátjátok unokátok. Csak rajtunk múlik, ne légy lusta jót enni! Alábbiakban komoly írást akartam erről, de elfáradtam, így beollóztam ezt az internetről:

Mitől vagyunk betegek?-1.rész
OrszágosMég a nyáron láttam egy nagyon jól sikerült kiállítást a National Geographic Channel rendezésében a magyar őstörténetről, régészek, történészek és genetikusok kutatásai alapján. Dr. Czeizel Endre szép előszava szerint az EU-ban (Európai Egyesült Állatok. A szerk.) mi vagyunk a „legbetegebb” nemzet, többek közt a várható élettartalmat és betegségeket tekintve, viszont orvosi szempontból a magyarság génállománya a legegészségesebbek közé tartozik. Vajon miért van ez s miért van, mint ahogy azt egyik résztvevő hölgy megfogalmazta, hogy a tőlünk hatvan kilométerre lévő Bécsben tíz évvel tovább élnek? Erre a kérdésre eddig csak felszínes válaszokat kaptunk: idegesség, rossz élelmiszerek, mozgáshiány, italozás – valódi okot, aminek pedig lennie kell, még senki sem tárt fel, úgy mint ahogy arra sem történt még cselekedet, hogy megálljon népünk fogyása. Álljon most itt egy gondolatmenet, amitől megnyílhatnak a kapuk: Dr .Papp Lajos szívsebész professzor kunszentmiklósi beszéde.

Védőoltások - amiket nem reklámoznak
OrszágosKedves szülők!

Sokáig nem foglalkoztam védőoltásokkal. Amikor aztán gyermekem született, elkezdtem utánanézni ezeknek a dolgoknak is, mert az ember a gyermekének szeretné a legjobbat adni. Vállalkozóként már korán rájöttem, hogy azokat a dolgokat, amikben rengeteg érdek és pénz van, nem lehet tisztán látni: 100%-ig hiteles forrás szándékosan nincs. Az egyetlen hiteles forrás a tapasztalat.
Vannak azonban olyan dolgok, amiket az ember nem akar megtapasztalni. A mai társadalmi berendezkedés igyekszik hiteles forrásként beállítani a gyógyszeripart, a szakembereket, és az orvosokat. Tapasztalatból tudom, hogy sajnos nem minden orvos áll a helyzet magaslatán, amikor kínos kérdéseket teszünk fel nekik. Ebből arra következtettem, hogy bizony adott orvos azt hajtogatja, amit a könyvben megtanult. Tény, hogy Magyarország ebben a kérdésben jóval a nyugati országok mögött kullog.

Szántai Lajos-A Magyar ősvallás fénypapjai-a táltosok
OrszágosA sok vitát kiváltó "Csege-beszélgetés egy táltossal" című cikk helyreigazításaként a téma igazi tudója Szántai Lajos előadásán kapjuk meg a megfelelő értelmezést.Remélem minél többen megnézitek és respektáltok is az előadás és a korábbi cikk közötti eltérésekről.Jó szórakozást Mindenkinek az előadáshoz!
Amerika halálsugara
OrszágosEgy régebbi Spektrumos dokumentumfilm a HAARP-ról és mindenről, ami ebben a témában lényeges.Azt hiszem, hogy most van igazán aktualitása ennek a filmnek.Remélem minél több emberhez eljut és látják miszerint véletlenek pedig nincsenek.Kívánnám Mindenkinek a jó szórakozást a filmhez,de ez nem lenne őszinte hiszen ez nem egészen a szórakoztató műfajba tartozik.
Természetes védekezés szúnyogok ellen
OrszágosAz uniós törvénykezések tiltják a szúnyogra és a szúnyoglárvákra eddig alkalmazott permetezőszerek használatát, helyette azonban a jelenlegi piacon nem található olyan általunk megfizethető szer, amelyik viszont megfelelne az előírásnak. Így a több éve elmaradt szúnyogirtás miatt, valamint a jelenleg most visszahúzódó ár után maradt állott vizekben a szúnyogok létszáma kétnaponta 300-ezerszereződik. Egy szúnyog ugyanis kétnaponta 300 000 új petét rak le.

Paradigmaváltás
OrszágosAz alábbi kis videó újat már nem mond, viszont a helyzetünk megoldásához érdekes gondolatokat fűz, amik eléggé forradalminak hangzanak és pont e miatt sem képzelném, hogy gyakorlatban működne, hisz az emberekből kifogyott az összefogáshoz szükséges erő. Még azok is a Rendszert szolgálják, akik hitvallásukból kifolyólag nem kellene, hogy az Ő játékszabályukkal, az Ő eszközeikkel fenntartsák ezt a birodalmat.... Nincs hitem abban, hogy simán megtörténik az átmenet, csak úgy. Még mindig sok az ostoba, pénzsóvár gazember az élet minden területén, akit elvakított a hatalom; aki saját magáért van, a saját igazáért él, hogy megtartsa amije van és amilyen helyzetben van, legyen akár az jó vagy szörnyű, ostoba módon ragaszkodik a rendszerhez, kapaszkodik beléje és emiatt, mivel a Rendszer összeomlik, saját maga is a mélybe zuhan. Sajnos az itt a probléma, hogy a népvezérekre, társadalmi vezetőkre, vallási vezetőkre is egyaránt igazak a fenti állítások. Hát ezért nem járható a simábbik út! Én azt látom, hogy sok részről mulasztás történik, hogy akik tehetnének valamit, vagy ismerik a gyógyszert a bajra, mégsem cselekednek.
A fogyasztó gyerekek
OrszágosA gyerekek egyre korábban válnak a reklámok célpontjaivá. Egyre erőszakosabban figyelik és térképezik fel őket, hogy minél inkább eggyé váljanak a termékeikkel és lehetőleg a cégük fogyasztói maradjanak egész életük folyamán. Nincsenek azzal kapcsolatban morális korlátaik, hogy amiket eladnak a gyerekeknek azok egyáltalán egészségesek-e az ő korukban és milyen hatással lesz a további fejlődésükre?
A céljuk egy olyan jövő megalkotása ahol az ember szinte rögtön a születés után fogyasztóvá váljon, vágyakat teremtenek benne olyan termékek iránt, amikre nincs is szüksége, de egy olyan társadalomban, ahol az határozza meg az ember megítélését, hogy mije van, addig fogja nyaggatni a szüleit, amíg azok megveszik neki amit akar vagy pedig már gyerekkorában frusztrált és boldogtalan lesz, mert nem tud megfelelni azoknak a társadalmi normáknak, amiket az őt körülvevő reklámok elhitetnek vele.
A szülőknek nagyon nehéz dolguk van a helyes úton tartani a gyerekeiket, miközben egy több milliárd dolláros költségvetésű iparág akarja irányítani a gyerekek szokásait.
Atombombával a kisbolygók ellen
OrszágosMit tehetnénk, ha egy nagy kisbolygó tartana a Föld felé? Amikor kevés időnk van a védekezésre, a szakértők egy része szerint drasztikus megoldás kell: atombombával megváltoztatni az égitest mozgását. Korábban felmerült, hogy ha ekkor széttörik az objektum, még rosszabb lesz a helyzet - egy új modell alapján azonban ez nem minden esetben szükségszerű.
Forrás: NASA


Szaturnusz szemben áll az Uránusszal
OrszágosPár hete már a Szaturnusz és az Uránusz nyomást gyakorolnak a Földre és rángatják. Ezt különösen érezzük. Ide-oda rángatnak bennünket a szabadság és a közelség, önállóság és alkalmazkodás, felszabadultság és nyomás között.Ősi magyar gyümölcsfajták
OrszágosCsernák Györgyitől kaptam:

Ősi magyar gyümölcsfajták

A hétvégén voltam Kovács Gyulánál, aki régi magyar gyümölcsfajtákkal
foglalkozik. Ebben a riportfilmben az 5. perctől látható:
1. rész
Link
2. rész
Link
Atlantisz öröksége
Országos"... akkoriban a tenger ott még járható volt. Ugyanis a szoros előtt, amelyet Héraklész Oszlopainak neveznek, egy sziget terült el, nagyobb mint Ázsia és Líbia (Afrika) együttvéve, s erről a szigetről akkoriban még át lehetett kelni más szigetekre, ezekről pedig a túlnan fekvő egész világrészre... Ezen az Atlantisz nevű szigeten egy nagy és csodálatra méltó birodalom állt fenn, mely nemcsak az egész szigeten, hanem sok más kisebb szigeten és ama szárazföld egyes részein is uralkodott; hatalma ezenkívül kiterjedt Líbiára, egészen Egyiptomig és Európára Türrhéniáig... Később azonban hatalmas földrengések és vízáradások támadtak, egy szörnyű nap és egy szörnyű éjszaka leforgása alatt... Atlantisz szigete elmerült a tengerben."

A Montauk Projekt
Országos Szinte már megszokhattuk ha valamilyen „egzotikus” kísérlet, vagy a hétköznapokban ismeretlen fizikai jelenség kerül szóba, előbb-utóbb felbukkan Nikola Tesla neve. A jelen esetben sincs ez másként. Kiderült ugyanis, élete alkonyán titkos projekteken dolgozott, a Modern Fizikai Kutatóintézet megbízásából, ahol munkatársa volt Einstein és Neumann János is. Közös tevékenységükre alapozott kísérletek eredményei sokak számára még a „hit” kategóriába sem férnek bele.Csege - Beszélgetés egy ősi táltossal múltról és jövőről (2. rész)
Országos- Megmondom őszintén, továbbra is csodálkozom, hogy pont a táltosok gyűjtöttek tárgyakat, akiket inkább spirituális vezetőként fogtam volna fel.
- Az emlék-tárgyak nem az ősi táltosok számára fontosak. De az emberi civilizáció anyagban, és nem elvont spirituális dolgokban gondolkozik. És itt most kitérnék egy fontos dologra: számos olyan eszmerendszer, vallás létezik manapság, amelynek az alapja a hit. Ezek a tanok elvárják a követőiktől, hogy feltétel nélkül fogadják el az alaptéziseiket. Sokszor még akkor is, ha ezek ellentmondanak a tudományos ismereteknek. A most követő mondatot szeretném kiemelni: A TÁLTOS ÚT NEM A HIT, HANEM A MEGISMERÉS ÚTJA. Ez egy különösen fontos megállapítás a mai világban. Vallások, eszmék, tanítások tömkelege próbál bennünket terelgetni. Mindegyik arra az útra, amit ő helyesnek vél. Dunát lehet rekeszteni önjelölt papokkal, sámánokkal, spirituális vezetőkkel. Szinte lehetetlen eligazodni abban az eszmerendszer káoszban, ami ma uralkodik. A táltosok viszont sosem vallási vagy közösségi vezetők voltak, hanem segítők. Sosem jelentik ki azt: mi az igazságról beszélünk, ezt az utat kell járnotok. Hanem segítenek abban, hogy a megismerés tapasztalati útján mindenki maga fedezze fel az igazságot.
Szántai Lajos előadása Szekszárdon(Rokkenrollertől)
OrszágosSzántai Lajos 2010.06.25.-én Szekszárdon tartott előadásáról készült videót láthatjátok.A felvételt Rokkenroller barátunk és kedvese készítették, köszönet érte.
MAG népe
OrszágosAz érett kalászt csépelik, míg elválik mag a pelyvától. Később földbe szórják, lehet, meg is tapossák - ott sokáig szunnyad, kicsit meg is hal, - de ha eljön az ideje, újra éled, kitör a mélyből, és akár százannyit terem.

A mag sűrítve tartalmazza a tudást az egész növényről - őseink a legrégibb, legműveltebb nép feladata a tudás őrzése, terjesztése volt. Tanítói a mágus-papok, akik nem hitték, hanem tudták a körülöttük lévő világ törvényszerűségeit, titkait. Ennek a hatalmas tudásnak a részeit hagyományozták, őrizték (egyre kevésbé értve azt) a különböző vallások...

Csege - Beszélgetés egy ősi táltossal múltról és jövőről (1. rész)
Országos- Azt mondtad nekünk, hogy te egy ősi táltos közösséget képviselsz. Mit jelent ezt pontosan?
- Azért használom a táltos kifejezést, mert ez fedi a leginkább azt, amit képviselek a közösségünk többi tagjával együtt. Használhatnék más kifejezést is, de ennek szerintem nincs akkora jelentősége. Viszont hozzátenném az “ősi” jelzőt, mert a néphiedelem és néphagyomány az idők folyamán erősen torzította a táltosokról kialakított képet. Az ősi táltosok egy markáns, letisztult eszme- és rítusrendszert képviselnek, ami az elmúlt évezredekben lényegében változatlan maradt. Egy kis csoportról van szó, csupán néhány tucat ember világszerte.
Mi az emberi igazság: a fenntartható fejlődés vagy a fenntartható élet?
OrszágosAz emberiség a fejlődésében ― a 3. évezredre vetítve — úgy tûnik ismét válaszúthoz érkezett. Ha az ökológusok jelzéseit nézzük, ha a Természet kódolt üzeneteit vizsgáljuk, ha az emberi társadalmak mai állapotait összehasonlítjuk, az arra érzékeny emberekben, valami nagyon nagy — szinte meghatározhatatlan ― aggódást vált ki a mai és a jövõbeni életünkkel kapcsolatban. Mindez egyre több ember gondolkodásában megjelenik, de mintha az egyén szintjén megragadna, és nem összegezõdne az emberiség gondolkodásának a folyamában. Talán hiányzik valami gondolkodási rendezõelv, vagy a népi gondolatokat egybegyûjtõ megnevezhetetlen akarat, ami megindítaná a világ jobbrafordulásának a cselekménysorát.

Az összmagyar egységért és megmaradásért - (A 2010-es Szittya Világtalálkozó zárónyilatkozata)
Országos Az elmúlt néhány évtizedben a magyar nemzet hajdan dicsőséges, később kudarcokkal, tragédiákkal is terhelt, de mindenkor viharok tépte, sok ezer éves történelmének olyan mélypontjára jutott, ahol már a puszta léte, fönnmaradása is veszélybe került, nemhogy megújulása és fölemelkedése. Tapasztalataink szerint a hivatalos politika nem teljesítette alapvető kötelességeit népünkkel szemben, sőt nemegyszer maguk a vezetők váltak legádázabb ellenségeinkké, kerékkötőinkké, a fejlődés és értékőrzés elmozdíthatatlan gátjaivá. Úgy véljük, bármilyen hatalom is regnáljon Magyarország élén, a jelenlegi avult, ördögi demokratúrában nem lehet képes feladatainak maradéktalan végrehajtására, ill. a nemzeti akarat érvényesítésére. Ezért gyökeres fordulatra, radikális rendszer-, államforma- és paradigmaváltásra van szükség, amely azonban csak a civil lakosság összefogásával és szervezett, bátor közreműködésével érhető el. A politikai elit nem működhet hatékony ellenőrzés nélkül, s nem engedhető meg, hogy az iránta támasztott széles körű elvárásokat figyelmen kívül hagyja, vagy éppen az össznemzeti érdekek, célok és szándékok ellen cselekedjen, felelőtlenül és büntetlenül.

A Dalai Láma üzenete a MAGYAROKNAK
OrszágosA Dalai Láma üzenetét láthatjátok, amit magyarországi látogatásakor a MAGYAROKHOZ intézett.
Ópusztaszeri képek Lacitól
OrszágosÚjabb fotókkal bővült galériánk az ópusztaszeri szertűzről.A képeket Laci barátunk bocsátotta rendelkezésünkre,köszönet érte.A galéria menüpont megnyitásával tekinthetitek meg.Jó szórakozást hozzá!


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő