Navigáció
· Fõoldal
· Napló
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Hírkategóriák
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Pálos kolostorok
· Rólunk
· Feliratkozás hírlevélre
· Event Calendar
Felhasználók
· Online vendégek: 5

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 12,465
· Legújabb tag: Murakbino
Online Statisztika


Látogatók ma: 3315

Utolsó 24 órában: 
Gyuri bácsi a füvesember
PÁLOS BARÁT2011. szeptember 30-án elhangzott Gyuri bácsi előadását, egy kedves hölgy legépelte az előadáson. Így az is elolvashatja, és tanulhat belőle, aki valamilyen oknál fogva lemaradt az előadásról!
TITKOS INDIÁN KINCSEK A TÁLTOSOK BARLANGJÁBAN
PÁLOS BARÁTÚjsághírek szerint a perui Andokban inka barlangrendszert találtak. Hasonlót már sokat ismernek a szakértők, de most páratlan felfedezést tett egy magyar kutató. Az Argentínában élő Móricz János az egyik indián törzs bizalmából Ecuadorban olyan barlangrendszerbe jutott el, ahová félezer éve nem tette be idegen a lábát. „Táltosok barlangja” nevet adta neki s eddigi kutatásaival sok ezer éves, páratlan értékű régészeti leletekre bukkant. (a Delta c. folyóirat egy régi számának cikke)
Koppány
PÁLOS BARÁTKoppány Árpád leszármazottja, aki Tar Zerindnek a fia volt. Tar Zerind Árpád dédunokája. Mivel az Árpádházban, Árpádtól eredően az öröklés az ősi magyar jog szerint történt, ezért e szerint a jog szerint Koppány jogos utódja volt Gézának. Ugyan Géza megeskette Koppányt, hogy lemond erről a jogáról, amennyiben István az Ősi magyar törvényeket követi. De István letért erről az útról, szakított a magyarok szokásaival és törvényeivel, és ezért következhetett be, már jogosan Koppány hatalmi követelése. Koppány látszatra a Görögkeleti vallást vette fel, István ezt tudta. Egy esetleges Koppány győzelem esetén valószínű a magyarság visszatér az ókeresztény hitre. Géza halála után a Rómától átvett, és mai napig is meghatározó fogalomként használatos, szóhasználat szerint, a Senioratus elve alapján jogosan követelte magának Géza feleségét, és vele együtt a trónt. Ezzel szemben István, az újonnan bevezetett, az addigi magyar jogrendtől eltérő, a sztyeppei szokásoktól idegen, a Primogenitura elve alapján, Koppány fejével a magyarok jogrendje szerint törvénytelenül szerezte meg magának a hatalmat. A hatalom birtokosaként apja akaratával szemben, a magyar jogrendet meghazudtolva, megváltoztatva törvényesítette cselekedeteit. Ez olyan mint amikor a magyar parasztot arra kényszerítették, hogy egy közösségbe a termelőszövetkezetbe önként dalolva vigye be minden vagyonát, és mondjon le róla. Hasonló volt István fejedelmi joga. Ezzel a tettével örökre elszakított a magyarságot a múltjától, elindította a törzsszövetség felbomlását, szétfoszlatta Emese álmát.
Németh Péter:ISMERETLEN ROMOK A PILISBEN-Új történelmi feltételezések
PÁLOS BARÁTBártfai Szabó László 1935-ben, a régi Buda felkutatásáról írt egyik könyvében a következőket írja: "Az óbudai
hegyek között barangolva, sokszor eltűnődtem azon, mennyi kérdésre nem ad a tudományos kutatás még ma sem
kielégítő feleletet..."l
Móricz János kutatásai az amerikai magyarokról
PÁLOS BARÁT1965. szeptember 12-én Ecuador legnagyobb lapja, a quitói „El Comercio” első oldalán hozott rendkívüli beszámolót Móricz Jánosnak Ecuador területén végzett kutatásairól. Ebből a terjedelmes cikkből értesülünk első ízben arról, hogy a spanyol hódoltságot megelőző időben az ott élő törzsek közül a Puruha-Canari és a perui Puruha-Mochica törzsek nyelve ó-magyar nyelv volt. Móricznak J. Jijon y Caamano „El Equador Interadino y Occidental” című műve alapján végzett nyelvészeti összehasonlító munkája adta ezt az első rendkívüli eredményt.
1965. október 25-én a „Frankfurter Allgemeine Zeitung” közli Buenos-Airesi munka-társának beszélgetését Móriczcal, amelyben megjegyzi, hogy ez a felfedezés forradalmasítani fogja az összes eddigi őstörténeti tételeket.
A karma működése a gyakorlatban
PÁLOS BARÁTA világ egy nagy, szerves összefonódott élethalmaz, ami meghatározott, néha logikus, máskor látszólag kaotikus rendszerben működik. Adódik a kérdés: kell-e foglalkozni ennek a működésnek a törvényszerűségeivel?
Voltaképpen nem, a dolgok nagyszerűen mennek akkor is a maguk útján, ha az embernek fogalma sincs a miértekről. Ettől még lehet valaki erkölcsös, okos, szorgalmas, vagy éppen rablógyilkos hazug csibész, vagy bármi. Egy idő után viszont – ahogy az ember eszközei (persze nem fizikai eszközökre kell gondolni) fejlődnek – megnő a belső tudatosság és igény a tudatos cselekvésre. Az ember szeretné tudni, miért mennek úgy a dolgok, ahogy, és ő hol van ebben a rendszerben.
Attila nyugodj békében!!!!
PÁLOS BARÁTTegnap(szeptember 22-én) délelőtt 10 órakor eltávozott közülünk Jáger Attila harcostársunk, nemzettársunk, barátunk akit tiszteltünk, szerettünk, becsültünk és hiányozni fog.
"Tedd Uram hallhatatlanná a szülőket akik meghaltak !
Legalább a szívünkben éljenek tovább !"

Végső búcsút vehet Tőle mindenki szeptember 30-án 14 órakor Nyíregyházán.
Vörös Győző - Magyar Egyiptomi ásatások, Bak Fülöp és Almási László(előadás)
PÁLOS BARÁTVörös Győző egyiptológus, az építészettudomány doktora, 1994 óta dolgozik a Közel-Keleten. egyiptomban tíz éven keresztül vezette a magyar ásatásokat, négy évig Thébában, hat évig pedig Alexandriában. 2004 óta a Ciprusi Magyar Régészeti Misszió vezetője Paphoszon, a sziget görög-római kori fővárosában. Jubileumi könyvében az 1907. január elsején megkezdődött egyiptomi magyar műemlékfeltárások első évszázadának az eredményeit összegzi, amely négy tudományos generáció kilenc régészeti misszióját jelenti. A magyar ásatások eredményeinek köszönhetően az egyiptomi templomépítészet kutatásában nemzetközileg is új, kardinális jelentőségű felfedezések történtek.

Száz éve ástak először magyarok Egyiptomban. A centenáriumra jelenteti meg a Kairosz Kiadó korunk világszerte elismert fiatal magyar egyiptológusának, Vörös Győzőnek az új könyvét, amely nem csupán tudományos munka, élvezetes olvasnivaló is, ugyanakkor tisztelgés az előző magyar egyiptológus generációk előtt. Vörös Győző 13 éve vezet ásatásokat Egyiptomban, Alexandriában, jelenleg Cipruson dolgozik, a friss kutatási eredményeket is megismerteti az olvasóval; a művészi kivitelezésű, sok-sok színes képpel illusztrált kötetben egy mindannyiunk által ismerni vágyott kultúra titkaiba enged bepillantást.
Szent György- és Ley-vonalak
PÁLOS BARÁTIlyen vonalakat a Föld minden részén találhatunk, a keleti kultúrában sárkányáramok néven emlegetik. Kínában minden szent épület és temető helyét mágikus úton határozták meg. Nagy fontosságot tulajdonítottak az ősök testére ható áramlatoknak, hittek benne, hogy azok irányítják a család további sorsát. Sír számára a legideálisabb helynek két áramlat találkozását tekintették.

Még ma is vannak népek, akik ezeknek az áramlatoknak a hatását ismerik és tiszteletben tartják. A régi korokban, kultúrákban a Föld idegáramainak ezeket a vonulatait szentként tisztelték. Ilyen találkozási pontokba építették a régi kultikus helyeket, templomokat, katedrálisokat, bazilikákat (Stonehenge, Lourdes). Ily módon a templomok belsejében olyan rezgések keletkeztek, amelyek a hívőket a legmegfelelőbb lelkiállapotba vezérelhették.

Egyértelműen megállapítható, hogy a Szent György-sugárzás egy energiával feltöltő pozitív sugárzás. Abban az esetben, ha valaki ebben a sugárzásban eltölt egy- két hetet, az immunrendszere felerősödik, az egészséges állapot helyreáll.

Más eset van akkor, ha a Szent György-sugárzás a lakásunkon fut keresztül, és a fekhelyünket ilyen energiákba tesszük bele. Hosszú távon a Szent György-sugárzás a szervezetet túltölti, sejtburjánzást okozhat. Ez az állapot akkor következik be, ha több évig rendszeresen ebben a sugárzásban alszunk.

A Szent György vonaltól 60-70 m-re található a Ley-vonal, mely a Szent György sugárzás kísérő vonala, 2-2,5 m széles, negatív polaritású erőtér. A Ley-vonal ugyanolyan jelentős befolyással bír a szervezet működésére, mint a Szent György-vonal. Fáradékonyságot, kimerültséget, fejfájást okozhat. Hosszú távon teljes izomsorvadás kiváltó oka lehet.
Parlagfű
PÁLOS BARÁTGondolhattam volna!

Ha irtani kell, akkor biztosan hasznos!

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyányi zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget meggyógyít a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt…

„Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert…”

Jó egészséget Mindenkinek!

Zeilos
Eric von Däniken találkozása Juan Móriczcal (részlet Däniken: A kozmosz üzenete - című könyvéből)
PÁLOS BARÁTSzámomra ez az évszázad leghihetetlenebb, legvalószerűtlenebb története.

Lehetne ez egy science-fiction történet, ha a hihetetlent nem láttam és nem fényképeztem volna le.

Amit láttam, az nem álom, sem nem fantázia, hanem a valóság volt. A dél-amerikai kontinens alatt nyugszik egy valaki által valamikor létrehozott gigantikus alagútrendszer több ezer kilométeres kiterjedéssel, mélyen a föld alatt. Peru és Ecuador alatt több száz kilométert bejártak és felmértek belőle. Ez még csak a csekély kezdet és a világ semmit sem tud erről.
Kiszely István: Ott kell keresni a magyarokat, ahonnan származnak
PÁLOS BARÁTEgész őstörténetünket 1821-ben találták ki. Kutatásaim során megtaláltam a bécsi kancelláriának azt a leiratát, amelyben fölkérik az osztrák történészeket, hogy a rebellis magyaroknak egy olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem büszkék. És akkor kitalálták azt a bohócságot (ma már annak vesszük, ma már elmúlt az ideje), hogy őseink valahol az Ob folyó alsó folyása mentén, az Uráltól keletre együtt éltek a finnekkel. Hál` Istennek a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket. Az új finn történelemtankönyvek így kezdődnek: "eddig az volt a nézet, hogy a magyarokkal rokonok vagyunk. Mára kiderült: barátság van, de genetika nincs." Ennyi. Őszinték. Akkor került sor a nagy genetikai vizsgálat végére. Kiszely István jeles magyarságkutató a nagy közönségsikernek örvendő előadása szerkesztett, rövidített változatát olvashatják.
Szent István és Koppány
PÁLOS BARÁTAz az igazság, hogy a hamis történelem oktatás eredményeképpen még a mai napig sokan nem tudják az igazságot ebben a témában sem !!! Szeretném ha Szent István Királyunkat a Koppányt szeretők sem ítélnék meg hamisan és a Szent Istvánt tisztelők, szeretők sem ítélnék meg hamisan Koppány herceget!!
Adjuk meg Istvánnak is az Őt megillető tiszteletet és vegyük le róla a magyartalanító történelemoktatás miatt rárakódó rosszat !!! S adjuk meg a tiszteletet Koppány hercegnek is !!
A könnyebb megértéshez egy picit vissza kell nyúlni az ŐSVALLÁSUNKHOZ !!
Szántai Lajos: Árpád-házi királyok fényes nemzetsége-Koppány kupája
PÁLOS BARÁTKoppány vezér vallásáról nem sokat tudunk, ezért illő megvizsgálnunk mit tudhatunk meg erről. Ez nem jelenti azt, hogy nem maradt ránk elég olyan adat, melyről vallására következtethetnénk. Hogy erről a vallásról mégis keveset tudunk, az azért van, mert néhány évszázada a történelemtudósok így eszelték ki, éppen azért, hogy a fölösleges gondolkodástól megkíméljék a hallgatókat.
Szántai Lajos - III. András titka(1998. máj. 25. elhangzott előadás)
PÁLOS BARÁTIII. András történetét II. András királlyal kell kezdeni, hiszen ő volt III. András királyunk nagyapja. Amikor III. Andrásról kezd a krónikás beszélni, akkor rögtön azután, hogy elmondják mikor koronázták meg, arról kezdenek el mesélni, hogy mi a származásának története. III. András királyunkat 1290 nyarán koronázták meg, IV. László király halála utáni 18. napon.
Aradi Lajos-A MáGia uRainak nyomai avagy mit tesz az, aki a nyomkövetők nyomában morzsát keres...
PÁLOS BARÁTMég 1999-ben (4 évvel ezelőtt), az akkor indult, általam szerkesztett Táltos Ménhír hasábjain elindult egy cikksorozatom, amely a A MáGia uRainak nyomai a világban és Kárpát-medencében hosszú címet viselte. A Ménhírben ez a sorozat 5 számot élt meg. Nem idetartozó okok miatt nem folytattam. A sorozat vezérfonala egy - akkor kezdeti stádiumban lévő - 1998-as felismerés és annak kutatása volt. Nevezetesen a Pilis és az egyiptomi Gizai piramisok közötti összefüggés. Ez akkor, a piliskutatásban teljesen új téma volt.
Turok Margit:Jelek nyomában. A Pilis-hegység régi szakrális hagyományaink bölcsője
PÁLOS BARÁTMinden esztendőben legalább két alkalommal, Szent György és Szent Mihály névünnepének közelében végigjárom a Pilis, számomra kitüntetett helyeit. Többnyire a Dömös határában lévő Szentfa kápolnától indulok felfelé, a Vadálló kövek mellett végigsétálok a gerincen, majd a Prédikálószéktől át Dobogókőre. Egy kis pihenés után a Rám szakadékon keresztül ereszkedem le a főútra, hogy onnan autóbusszal térhessek haza Budapestre. A túra jelentős erőfeszítést igényel, de aki már otthon van a Pilisben, annak van ideje közben alaposan megfigyelni a környező tájat.
Ilyen az igazi székely
PÁLOS BARÁTÖrökzöld témája irodalmunknak a székelység szálfaegyenessége, önfeláldozó önazonossága, az, hogy – amint elfeledett írónőjük, L. Rádai Ilona írja – „magyarságukon változtatni nem tudnak: hazajön az agyongyötört székely fiú és lerázza magáról az oláh sallangot: több oláh szót nem mond ki, csak ha muszáj, és a fiát titkon tanítja a Himnuszra”. Legalábbis ez jellemezte a székelység zömét még a két világháború között, amint erről Kisházi Mihály drámai hangú elbeszélése is tanúskodik.
Móricz János kutatásainak összefoglalása-Hary Györgyné (1977)
PÁLOS BARÁTA Harvard Egyetemnek a Peapody Museum jelentette, hogy a Puebla-ba (Mexikó) kiküldött kutatócsoportjuk, az ott lefolytatott ásatások leletanyagából megállapította, hogy az amerikai ember nem 12-15 000 éve jelent meg Amerikában, hanem több mint negyvenezer éve. Az ásatásoknál emberi csontvázakat, csiszolt kőszerszámokat találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.
Manicheizmus
PÁLOS BARÁTMani (216-276), a harmadik század egyik legnagyobb hatású gondolkodója, filozófus, államférfi és vallásalapító.

Ő az, aki a Zarathuszra-, Mithrász-vallás, valamint a platonikus és a gnosztikus filozófia pozitív elemeit
egyesítve egy vallást formált, amit róla manicheizmusnak neveztek. Mindez az
utólagos rekonstrukció eredménye. Ő maga tanaiban leírja, hogy egy idős asszony,
Budda özvegye hagyta rá volt férje ötkötetes szent könyvét, amiből átvette a
tanokat. Ezeket a könyveket Scithianos, Budda mestere írta.
Práczki István: VÖRÖS VIHAR THÉBA FELETT
PÁLOS BARÁTA hazai sajtó új ellenszenzációját a Magyar Hírlap július 16-i számában így fogalmazta meg: Nem királysírt fedeztek fel a magyarok Egyiptomban? A cím kissé meglepett és azonnal két kérdés ötlött az agyamba. Először az, hogy a kérdőjel helyett miért nem használtak felkiáltó jelet. A másik pedig az, hogy vajon a román sajtó tudta volna-e másként fogalmazni ugyanezt? Igen, a fenti cikkből és a vezényszóra beinduló ellentámadásból egyértelműen megtudhattuk, hogy a magyarokkal ismét baj van. Hogy miért is volna baj, azt csak a thébai templom körüli események ismeretében ítélhetjük csak meg. Foglaljuk tehát össze, mi is történt Thébában?


Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Instant Messenger

Csevegő